Uncategorized

Energie behouden

Herken je dit?

Je zit aan de telefoon met een vriendin die vol emotie over haar problemen vertelt. Als je ophangt is je vriendin weer rustig en happy maar jij voelt je leeg.
Of je loopt door een drukke Ikea en als je eruit loopt voel je je moe en geprikkeld. Of je bent vrolijk, zit lekker in je vel. En ineens overvalt je een gevoel van verdriet of boosheid.

Voor veel hooggevoeligen zijn deze situaties herkenbaar. Het heeft te maken met je energie. Belangrijk om te herkennen en dus ook belangrijk om je energie te beschermen.

Ik zie veel mensen in mijn praktijk die vooral in hun hoofd zitten. Met hun gedachten bij alles en iederen. In de “voelsprieten” op hun hoofd die continu de omgeving en anderen scannen.

Ik houd van vergelijkingen om dingen duidelijk te maken dus hier komt’ie:

Vergelijk het met een huis: Stel jij zit de hele dagen op de zolder. Zo houd je overzicht, vanuit het raam kun je goed naar buiten kijken en alles in de gaten houden.

Echter beneden is er vanalles aan de gang. De voordeur staat open en anderen lopen je huis in en uit. Ze nemen je meubilair mee, roven je huis leeg. Ze houden een feestje en laten de blikjes en chipszakken achter.

En jij zit maar op die zolder alles in de gaten te houden maar hebt niet in de gaten wat er beneden gebeurd…
En eigenlijk is dit precies wat er gebeurd als je continu maar met anderen bezig bent. Als je alleen maar in jouw “bovenkamer” zit.

Jouw energie wordt gewoon weggeroofd en de zooi van anderen komt bij jou binnen. Daarom voel je je leeg na een emotioneel gesprek of bezoekje Ikea. Of juist moe, emotioneel of boos omdat je de energie van anderen overneemt.

Dus uit dat hoofd en in je lijf!
Niet voor niets zeggen ze: “ik zit niet lekker in mijn vel.” Dat klopt; je zit namelijk niet in je vel maar in je hoofd! 🙂

En dat betekent dus:

AARDEN

Breng je aandacht naar je lichaam, naar je voeten.
Wie ben ik?
Wat voel ik nu?
Is dit goed voor mij?

Voel je voeten op de grond staan
Adem diep in en uit en doe dit BEWUST.

Er zijn allerlei “trucjes” om je energie te beschermen. Zoals een luchtbel om je heen visualiseren die alle energie van anderen tegenhoud en jouw energie beschermt.

Of stel je voor dat je als een soort vergiet bent. Je behoudt je eigen energie maar alle energie van anderen gaat zo door je heen, de ene kant erin en aan de andere kant er weer uit.

Wat jaren geleden bij mij en ook bij onze kinderen werkte: in gedachten een dekseltje op je buik draaien. Alsof je daar je voordeur dichtdoet zodat niemand jouw meubilair (jouw energie dus) kan wegroven en ook zijn zooi niet bij jou kan dumpen. (Dit werkt overigens nog steeds bij me, alleen heb ik het zelden nodig omdat ik nu goed geaard ben, weet wie ik ben en goed voor mezelf zorg)

En mocht je nu toch het gevoel hebben leeggeroofd of “vervuild” te zijn dan is deze oefening heel fijn:
KLIK HIER

Pas goed op jezelf!
Ik wens je een fijne dag!

Warme groeten,

Miranda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *