Uncategorized

Je gedachten de baas zijn

Herken je dit:

• Je loopt door een winkelcentrum en bent doodmoe als je thuis komt
• Na verjaardagen voel je je helemaal leeg en uitgeput.
• Je hebt het gevoel jezelf kwijt te zijn.
• Je hoofd zit vol, wattengevoel.
• Na een vergadering of als je met een groep mensen bij elkaar zit, voel je je moe, hebt misschien zelfs pijnklachten, misselijkheid, hoofdpijn.
Veel (hoog)gevoelige mensen zullen zich (grotendeels) hierin herkennen.
Jouw voelsprieten staan zeer scherp afgesteld op je omgeving. Je vangt bewust én onbewust alle signalen op van je omgeving. Jouw energieveld is dus groot en pikt allerlei prikkels op, die jij niet zo snel kunt verwerken.

 

Door de drukke maatschappij zie je ook dat veel mensen op de automatische piloot bezig zijn. Je bent dan nog kwetsbaarder voor prikkels en de verwerking van die prikkels gebeurt dan achteraf; bijvoorbeeld in je slaap. Je wordt dan doodmoe wakker.

Daarnaast zit je ademhaling hoog en is sneller.


Wat kun jij doen?
Onthoud: energie volgt aandacht!

Is jouw aandacht bij die vervelende collega die een rotopmerking maakte, dan lekt je energie daar naar toe weg!
Denk je aan je vriendin die in een vervelende situatie zit, dan gaat je energie daar naar toe! Natuurlijk mag je een vriendin best helpen, maar dat kun je doen door een berichtje te sturen, even te bellen ed. En daarna mag je het loslaten. Jij hebt je energie ook hard nodig. En pas je eerst goed op jezelf, dan heb je genoeg energie om anderen te helpen.

En eigenlijk geldt dat voor allerlei piekergedachten, over het verleden, over de toekomst, over anderen; je energie gaat dan daar naartoe.

Wat moet je dan wel doen?
Wees je bewust van wat je doet. Sta eens letterlijk stil en luister; wat hoor je? Wat zie je? Wat voel je? Wees met je aandacht in je lichaam!

Voel je voeten regelmatig. De energie mag zeker naar je voeten toe; aarden!

Velen zitten teveel in hun hoofd: te piekeren, alles weg te beredeneren. Je hoofd én die voelsprieten die er als het ware opzitten om de omgeving te scannen, zitten bomvol met energie; je wordt top-zwaar! Net zoals een boom die slecht geworteld is en wel een vol bladerdak heeft: éen zucht wind en hij valt om!

Dus ga met de aandacht naar de voeten. Voel je voeten op de grond staan, contact maken met de aarde. Met beide benen op de grond staan, stevig in je schoenen staan! En adem bewust diep in en uit. Voel je lichaam.

Ga je de deur uit, ga dan met je aandacht naar je eigen energieveld en stel je voor dat je je eigen energieveld naar je toe trekt, kleiner en dichter maakt. Alsof je een beschermende mantel om je heen trekt. Om zo jouw eigen energie te behouden. Ik liet mijn kinderen dit ook doen en dan iets boven de navel het knoopje dichtmaken ofwel bij je zonnevlecht (3e chakra). “Even je buik dichtdraaien”

Lukt dat?
Ik zie mijn cursisten vaak versteld staan over wat energie met je doet en hoe je hiermee kunt “spelen”. Dus ga het bovenstaande proberen, regelmatig! En voel het resultaat! Laat je niet leiden door belemmerende gedachten als “het helpt toch niet”. Daarmee doe je jezelf te kort!

Tot slot:
Wees liefdevol en vol aandacht naar jezelf zoals je ook naar die eventuele “vriendin in een vervelende situatie” zou zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *